Layce Tattoo | Piercing
15720
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15720,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Retningslinjer & Regler

Lokalene er godkjent av Helsemyndighetene og har stadig rutine kontroller.

Aldersgrense

Du må være fylt 16 år for å få utført en piercing hos meg.
Ønsker du piercing i brystvorten eller i underlivet (genitalpiercing) må du være fylt 18 år.
Selv om du er fylt 16 år kan den som utfører piercingen (i noen tilfeller) anbefale deg å vente på grunn av anatomisk utvikling og modenhet.
Er du 14-15 år og ønsker piercing, må du ha med tillatelse fra foreldre. 
-dette vurderes også individuelt. 


Plassering og smykke

Det første vi gjør er å finne et smykke som passer til deg i den plasseringen du ønsker. Alle er anatomisk forskjellige. Plassering kan variere fra person til person. Vi setter uansett ikke piercing på deg med mindre du godkjenner plasseringen først!

I begynnelsen vil du få et smykke valgt ut av meg, men dette kan du bytte etter en stund hvis du ønsker et annet smykke. Smykket du ønsker kan være uegnet til å sette i en ny piercing, det er derfor jeg som anbefaler og bestemmer hva slags smykke du bør begynne med. I noen tilfeller anbefales det å bytte til et kortere smykke før grotiden er ferdig, dette for å forhindre friksjon (unødvendig bevegelse i smykket og irritasjon av huden).

I mange tilfeller er det vanlig å bli litt øm og sår der smykket sitter.  Noen hovner også opp og dette kan være litt ubehagelig, men går som regel over etter 3-5 dager. I denne perioden er derfor nødvendig med et smykke som er noe større/lengre slik at huden har plass til å hovne opp. Hudtype og anatomi vil også bety noe for smykkeutvelgelsen.

Alle smykkene vi bruker er godkjente til piercing og av aller beste kvalitet! Det kan derfor være noe dyrere enn smykker man finner hos gateselgere og i noen nettbutikker. Smykket du vil få tildelt først er av edelt Titan og inneholder ikke nikkel eller andre allergifremkallende legeringer.

Prosedyre

En piercing utført av en profesjonell er som regel over på sekunder og gjør mindre vondt enn forventet. De fleste blir positivt overrasket, siden de har gruet seg og vært nervøse. Under selve utførelsen av prosedyren bruker vi god tid og du vil bli fortalt hva som skjer underveis.

Vi setter av 30 min til hver person, og mesteparten av denne tiden går med til å desinfisere huden, sette markering og forklare om etterbehandlingen.
Underveis må du gjerne stille spørsmål du lurer på, uansett hvor ‘dumme’ spørsmålene kan virke. Det er viktig at du føler deg trygg og komfortabel.

Utførelse

Først steriliseres huden med sprit (og eller munnskyllevann)
Deretter settes en markering med en kirurgisk penn hvor smykket skal sitte, dette er møysommelig arbeid og kan ofte ta litt tid. Når markeringen er satt, setter en klemme (tang) over markeringen og hullet lages med kanylen. Tangen blir fjernet og smykket blir ført igjennom huden med kanylen (disse er like tykke). Kulen festes og til slutt renses området rundt smykket.

Hygiene

Lokalene er godkjent av Helsemyndighetene og har stadig rutine kontroller, så vær sikker på at hygienereglene følges til punkt og prikke. Smykkene og alle instrumenter som er i direkte kontakt med huden din er sterilisert i Autoklav (damp/trykk ovn) etter strenge retningslinjer. Området hvor piercingen blir utført blir spritet ned mellom hver kunde. Vi bruker legesprit til å desinfisere huden før inngrepet og kun engangshansker under prosedyren. Kanylen/nålen brukes kun 1 gang og kastes i egen beholder etter bruk.

ETTERBEHANDLING AV TATOVERING

Steg for steg

 • 01 BANDASJE

  Du kan ta av bandasjen etter 2-3 timer . Husk vaske hendene først.

 • 02 VASKING

  Vask tatoveringen med parfymefri såpe. Tørk forsiktig med papir, ikke dra.

 • 03 GJENTA

  Gjenta vaskingen etter 1 time. Kaldt vann, perfymefri såke. Tørk med papir.

 • 04 TØRKING

  La tatoveringen tørke godt i noen timer. Smør deretter med antibakteriell krem.

 • 05 HUSK

  Tatoveringen skal vaskes og smøres regelmessig til den er grodd.

Tatoveringen skal vaske, i lunkent vann, minimum en gang om dagen og smøres fire ganger om dagen til den er grodd. Dette tar vanligvis 3 uker. Du kan bruke Helosan for å smøre. Bruk aldri håndkle eller klut på tatoveringen i grotiden. Tørk forsiktig med papir, ikke dra. Unngå direkte sol og bading i klor– og saltvann. Ikke pell og klø i grotiden.